Goedkope Citytrip naar Rome Citytrip Rome - Colosseum Citytrip Rome - Sint Pieter

Citytrip Rome

Een goedkope citytrip naar Rome

Rome is een stad met ongeveer 4 en een half miljoen inwoners met een gezellige drukte van rondrijdende vespa's. In Rome vind je op elke straathoek wel een restant van de oude romeinse cultuur, wat een heel aangename sfeer maakt. Als je op citytrip in Rome bent moet je zeker en vast de bekenste Romeinse restanten bezoeken zoals het colosseum en het Sint Pieters plein.

Bezienswaardigheden

Colosseum

Het Colosseum werd opgetrokken in de eerste eeuw. Na de voltooiing in het jaar tachtig werd het ingewijd door Titus met spelen die honderd dagen lang duurde. Die speelden hielden Gladiatorengevechten, gevechten tussen kraanvogels en een gevecht tussen vier olifanten in. Heel veel dieren werden afgeslacht. De naam 'Colosseum' slaat op het groot beeld (colossus) van Nero dat naast het amfitheater stond. En dus niet op de afmetingen van het gebouw, wat vaak beweert wordt. Een absolute must in Rome om te bekijken tijdens je citytrip.

Sint-Pieter

De Sint-Pietersbasiliek is ook zeker en vast een must tijdens je citytrip in Rome. De ingang is gratis dus je Rome is zeker een goedkope citytrip. Deze katholieke kerk in Vaticaanstad werd gebouwd tussen 1506 en 1626. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor rooms-katholieken. De Sint-Pietersbasiliek was de grootste kerk ter wereld tot 1989 en heeft capaciteit voor 50.000 mensen. Er liggen talloze historische beroemdheden begraven en er bevinden zich 395 beelden, 44 altaren en 135 mozaÔeken. Eťn van de bekendste beelden is de "Pietŗ" van Michelangelo. De grote koepel, die een doorsnee van 44 meter heeft is vanaf diverse plaatsen in Rome zichtbaar. Een tip: zorg dat je knieŽn en schouders bedekt zijn, anders kom je de kerk niet in!

Citytrip set aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon

Citytrip Hotel aanbiedingen

hotel in Rome hotel in Rome hotel in Rome

Citytrip reis aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon