Goedkope Citytrip naar Parijs Citytrip Parijs - Notre Dame Citytrip Parijs - Eifeltoren

Citytrip Parijs

Een goedkope citytrip naar Parijs

Parijs is een goed bereikbare stad voor je citytrip. Je kan er heen met de auto, met de trein , de Thalys, of met het vliegtuig. De snelste methode is met de Thalys. Een ticket voor een citytrip naar Parijs is goedkoop. Parijs is een hele mooie en romantische stad ideaal om met z'n twee of het hele gezin naar toe te trekken.

Bezienswaardigheden

Het Louvre

Het bekendste museum van de wereld. Met veel, heel veel verschillende kunst. Het Louvre is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt.Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de belangrijkste kunstwerken geëvacueerd na de invasie van Duitsland; beeldhouwwerken en sculpturen werden ingekist en getransporteerd op vlucht voor de Nazi's. Het is een raar idee als je bedenkt dat de Mona Lisa jaren lang een houtkist in een Franse kelder heeft gestaan.In totaal heeft het museum 300 000 verschillende werken waarvan 30 000 zijn tentoongesteld. Het museum is iedere eerste zondag van de maand gratis toegankelijk.

Montmartre en Sacré-Coeur

Montmartre is de kunstenaarswijk van Parijs. Dit vind je vooral terug op de Place du Tertre, het oude dorpsplein, waar je tal van kunstenaars teft en waar je een portret of karikatuur van jezelf kunt laten schilderen. Verder is er op de heuvel een museum gewijd aan Salvador Dali, de Spaanse schilder en beeldhouwer. Hier staan ongeveer 300 kunstwerken van hem tentoongesteld. Op de top van de Montmartre vind je de Sacré Coeur, opgetrokken in de Byzantijnse stijl aan het eind van de 19e eeuw en voltooid in 1914. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad.

Citytrip set aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon

Citytrip Hotel aanbiedingen

hotel in parijs hotel in parijs hotel in parijs

Citytrip reis aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon