Goedkope Citytrip Citytrip New York Citytrip New York

Citytrip New York

Een goedkope citytrip naar New York

Welcome to New York! De ‘Big Apple’, zoals de bijnaam van de stad luidt, is de grootste stad van de Verenigde Staten, gelegen aan de Oostkust van het land. Niet veel steden zullen zo tot de verbeelding spreken als New York.

New York is een stad die bruist van het leven, 24 uur op 24. ‘The city that never sleeps’, zo wordt de stad ook wel genoemd. Het is eens ‘stad van wereldformaat’, of meer nog, ‘een wereld op stadformaat’. Want New York is een echte smeltkroes van culturen.

Tijdens een stedentrip naar deze grootstad zal je van de ene verbazing in de andere vallen. Zelfs wie de stad nog nooit eerder bezocht heeft, zal heel veel herkennen op straat. De indrukwekkende skyline, de gele taxi’s, het Empire State Building, Chinatown, Central Park, … deze stad is echt overweldigend.

Bezienswaardigheden

Empire State Building

Het Empire State Building zou met zijn 380 meter het op twee na hoogste gebouw zijn van de Verenigde Staten, na de Sears Tower en het John Hancock Center in Chicago. Op de 86ste verdieping levert dit een adembenemend zicht op over de hele stad.

Sinds de aanslag van 11 september op de Twin Towers is het Empire State Building, gebouwd in art deco-stijl, opnieuw het hoogste gebouw in New York. Een feit dat John Raskob, de oprichter van General Motors, enorm zou flatteren. Het oorspronkelijke plan was namelijk om het hoogste gebouw ter wereld neer te zetten en zo de competitie aan te gaan met Walter Chrysler die tot dan (1931) met het Chrysler Building het hoogste gebouw had.

Central Park

Central Park is dé oase van rust midden in een drukke stad zoals New York. De groene long van de stad, gelegen in Manhattan, beslaat zo’n 350 hectare en strekt zich uit van 59th tot 110th Street. Het park lijkt erg natuurlijk, maar is in werkelijkheid volledig aangelegd.

Je hebt er verschillende lange  wandelpaden. Zo kan je naar het Belvederekasteel wandelen of naar Strawberry Fields, het herdenkingsmonument ter ere van John Lennon, voor het Dakota Building waar hij werd vermoord.Of ga gewoon op een bankje zitten om de typische New Yorkers te observeren.

Het park zelf heeft enkele toeristische trekpleisters, waaronder de Central Park Zoo, waar je onder andere kleine panda's, ijsberen en klauwaapjes kunt bewonderen. Tuiniers kunnen hun hart ophalen in de Conservatory Garden. Kinderen kunnen ravotten in een van de 21 speeltuinen. Aan de oostkant van het park vind je het Metropolitan Museum of Art.

Citytrip set aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon

Citytrip Hotel aanbiedingen

hotel in newyork hotel in newyork hotel in newyork

Citytrip reis aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon