Goedkope Citytrip naar Madrid Citytrip Madrid - Paleis Citytrip Madrid - Plaza

Citytrip Madrid

Een goedkope citytrip naar Madrid

Madrid is een ideale stad om naar toe te gaan op citytrip. Madrid is een grote stad en het is helemaal niet moeilijk om je te vermaken in Madrid. Madrid biedt een heleboel mogelijkheden. Madrid heeft eindeloze winkelstraten en meer bars dan welke andere stad in europa. In Madrid moet je tijdens je citytrip ook zeker en vast eens een bezoekje brengen aan een van de vele tapa bars.

Bezienswaardigheden

Koninklijk paleis

Het Koninklijk Paleis in Madrid is het werkpaleis van de koning van Spanje. Het is tussen 1738 en 1764 gebouwd op de plek waar vroeger het Alcazar, een Moors fort, heeft gestaan. Het paleis is één van de grootste van Europa. Ook de tuin is een goed voorbeeld van de Engelse landschapsarchitectuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het grote trappenhuis (met de plafondschildering), de troonzaal, de gala-eetzaal, het koninklijke kapel en de koninklijke apotheek. Genoeg te zien dus!

Plaza Mayor

Plaza Mayor werd in de twaalfde eeuw door christenen gebouwd, maar staat pas sinds de vijftiende eeuw binnen de stadsmuren. Na de laatste brand is er besloten geen markten meer op het plein te organiseren. Er bevinden zich leuke, ambachtelijke winkeltjes en diverse restaurants en cafés onder de bogen en straatjes rond het plein. Het is een vaste ontmoetingsplek voor de bewoners. Ook worden er vaak grote feesten op het plein gegeven. Op het plein vind je regelmatig straatartiesten zoals acrobaten, komieken en muzikanten.

Citytrip set aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon

Citytrip Hotel aanbiedingen

Citytrip reis aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon