Goedkope Citytrip Citytrip Amsterdam Citytrip Amsterdam

Citytrip Amsterdam

Een goedkope citytrip naar Amsterdam

Waarom niet eens een lekkere citytrip naar Amsterdam? Wie wil er immers niet eens langs de grachten slenteren of hangen over een van de 1281 bruggen? Amsterdam heeft vele bezienswaardigheden, uitstekende winkel mogelijkheden en veel verschillende tentoonstellingen in ruim vijftig musea.

Net als tal van andere grote Europese steden staat Amsterdam bekend om een aantal authentieke wijken. De drie meest aansprekende wijken van Amsterdam zijn de Jordaan, de Pijp en het Centrum.

Bezienswaardigheden

Amsterdamse Grachten

Een van de belangrijkste toeristische trekpleister van Amsterdam zijn de, veel bezongen, grachten. Met ruim 3,1 miljoen bezoekers was een rondvaart door de grachten in 2007 de populairste dagattractie van Nederland. In de 17e eeuw begon men met het graven van drie grote grachten; de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht. Deze grachten liggen als een half spinnenweb rond de stad. In totaal hebben alle grachten een gezamenlijke lengte van ruim 100 kilometer. Het is een bijzondere ervaring om in een bootje door de grachten te varen, je ziet Amsterdam van een heel andere kant!

Anne Frank Huis

Dit voor het oog niet bijzondere grachtenpand was twee jaar lang het onderduikadres van Anne Frank en 7 andere tijdens de tweede wereldoorlog. De voormalige onderduikplek is nu een museum. Anne Frank heeft in het achterhuis de laatste jaren van haar leven door gebracht voordat ze werden ontdekt door de Duitse bezetter. Anne's vader, Otto Frank, was na de oorlog de enige overlevende. Leer de lotgevallen kennen van de acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de oorlog hebben geholpen. Onder de vele originele geschriften in de collectie bevindt zich natuurlijk ook het dagboek van Anne Frank zelf.

Citytrip set aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon

Citytrip Hotel aanbiedingen

hotel in amsterdam hotel in amsterdam hotel in amsterdam

Citytrip reis aanbiedingen

Adverteren bij Daisycon